A "sötét" mód aktiválása a Windows 10 rendszeren

A korábbi cikkemet kiegészítve most főleg azok számára nyújtok segítséget, akik a legtöbb időt éjszakai időszakban - vagy teljesen elsötétített helyiségben - dolgoznak a számítógépen.

_

Használat

Hogy a szemeinket megkíméljük a monitor feleslegesen erős fényhatásaitól - és nem mellesleg még energiát is spóroljunk - kövessük az alábbi rövid lépéssorozatot:

Nyissuk meg a Gépházat - vagy nyomjuk meg a Windows + I billentyűket - és válasszuk a Személyre szabás lehetőségét. Itt a baloldali listából válasszuk ki a Színek lehetőséget és a képernyőt teljesen legörgetve válasszuk ki a Világos helyett a Sötét lehetőséget.

Ekkor a Windows 10 rendszer legfőbb programképernyőinek az alapértelmezett fehér háttere feketére fog változni, a szövegek betűszínei pedig ehhez fognak alkalmazkodni a legjobb kontrasztú olvashatóság érdekében. Ez a funkció a szemeink kímélése mellett még a laptopok akkuhasználatát is csökkenteni fogja.

Forrás

"Sötét" mód a Microsoft Edge böngészőben is

A böngésző jobb felső részén nyissuk meg a ... jelölésű menügombot és válasszuk a Beállítások lehetőségen belül a Sötét téma lehetőségét.

Forrás

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.